Totstandkoming

Dit kookboek is een eindproduct van een tweejarig onderzoekstraject (april 2016-maart 2018) dat is uitgevoerd door het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen, onderzoeksinstituut Marklinq, met medewerking van Hogeschool Van Hall Larenstein, en mede mogelijk gemaakt door Regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA.

 

De volgende onderzoekers hebben aan dit kookboek meegewerkt: dr. Karel Jan Alsem lector Marketing & Ondernemen Hanzehogeschool Groningen, dr. Doede Binnema lector Ingredient Development Hanzehogeschool Groningen, dr. Lizette Oudhuis Lector Food Physics Hogeschool Van Hall Larenstein, dr. Erik Kostelijk, Laura Baars MSc, André Bergsma MSc, drs. Jan Wever, mr. Doreen van Wieren, en drs.Tom Fischer. Daarnaast zijn er vele studenten die hun bijdrage hebben geleverd aan de onderzoeken waaronder Carla van Dijk, David Bonting, Joshua Helfferich, Cristine Noordmans, Daphne den Hartogh, Wytske Rijpkema, David Beijer en Johan Aukema.

 

Bij het project zijn verschillende mkb’ers uit de food sector betrokken geweest: Bakkerij Kamstra, Bakkerij Van der Zee, Bioclear Microbial Analyses, Borgesius, Distilleerderij Hooghoudt, Hoogsteen Industrial Machines, Landjuweel, Bierbrouwerij Maallust, De Marne’s Fabrieken BV, SelektMeat Products, Van Smaak en Banketfabriek Vegter.

 

Van dit online kookboek is ook een geprinte versie verschenen, waarvan vanaf 1 mei 2018 een pdf te vinden is op www.marklinq.nl.